ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ ՏԱՐԱԾՎԱԾ ՍՈՂԱՆՔԱՅԻՆ ԵՐԵՎՈՒՅԹՆԵՐԻ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Աշխատանքը նվիրված է ՀՀ տարածքում տարածված սողանքային երևույթներին և սողանքային դեֆորմացիաների հիմնական տիպերին: Ըստ երկրատեկտոնական առանձնահատկությունների բաժանված 5 տարածաշրջաններից յուրաքանչյուրի համար ներկայացված են ճարտարագիտաերկրաբանական պայմանները և դրան համապատասխան տարածված սողանքային երևույթները և մեխանիզմը: ՀՀ տարածքում տարածված սողանքների համար առանձնացված են հետևյալ սողանքային դեֆորմացիաները՝ սողանք-հոսքեր, սահքի, փլվածքներ, պլաստիկ սողանքներ և անցումային բարդ սողանքներ:
Keywords: landslides mechanisms; geotectonic deformations; geological engineering; sliding; avalanche