ԷԹՆՈԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ԷՈՒԹՅՈՒՆԸ, ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՆԱԽԱԴՐՅԱԼՆԵՐԸ ԵՎ ՀԵՌԱՆԿԱՐՆԵՐԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Հոդվածում առաջարկված է էթնոզբոսաշրջության՝ որպես զբոսաշրջության առանձին տեսակի հիմնական տեսական հարցերի ամփոփ և համակարգված շրջանակ (սահմանում, նպատակներ, մասնակիցների մոտիվացիոն գործոններ, զարգացման ռեսուրսային բազա, տեղը զբոսաշրջության համակարգում, կայուն զարգացման հարցերը)։ Վերը նշված տեսական դրույթների հիման վրա ներկայացվում են ՀՀ-ում էթնոզբոսաշրջության զարգացման հնարավորությունները, հիմնական ուղղություններն ու հեռանկարային միտումները։
Keywords: ethnotourism; ethnotourist resource; ethno village; RA