ԲՆԱՌԵՍՈՒՐՍԱՅԻՆ ՆԵՐՈՒԺԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄՆ` ՈՐՊԵՍ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈԼՈԳԱՑՄԱՆ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԳՈՐԾՈՆ: (Հայաստանի Հանրապետության օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Քննարկված են բնական ռեսուրսների պոտենցիալի օգտագործման հիմնախնդիրները՝ որպես ՀՀ գյուղատնտեսության էկոլոգացման հիմնական գործոն: Ցույց է տրված, որ դա հնարավոր է հողի, կլիմայական և գյուղատնտեսական հումքի ռեսուրսների ցիկլի օպտիմալացման միջոցով: Այս ռազմավարությունը կնպաստի բնօգտագործման կարգավորմանը, շրջակա միջավայրի պաշտպանությանը և բնական ռեսուրսների պոտենցիալի օգտագործման արդյունավետությանը:
Keywords: nature-resourse potential; agriculture ecologization