ԵՐԿՐԱՇԱՐԺԵՐԻ ՏԱՐԱԾԱԺԱՄԱՆԱԿԱՅԻՆ ԲԱՇԽՄԱՆ ՕՐԻՆԱՉԱՓՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՆ ԱՐԱՐԱՏՅԱՆ ՍԵՅՍՄԱՓՈՐՁԱԴԱՇՏԻ ՏԱՐԱԾՔՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Արարատյան սեյսմափորձադաշտի տարածքում սեյսմիկ ռեժիմի առանձնահատկություններն հետազոտելու նպատակով կատարվել է վերջին 50 տարիների ընթացքում տեղի ունեցած M ≥ 2,5 երկրաշարժերի վերլուծություն, որի համար օգտագործվել է ՀՀ ՏԿ և ԱԻՆ ՍՊԾ երկրաշարժերի կատալոգը: Դիտարկվել է Երևանից 70 կմ շառավղով տեղակայված տարածքը:
Keywords: seismic regime; Gutenberg–Richter frequency graph; $b$ constant; cumulative quantity of earthquakes; Ararat seismic polygon