ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈԼՈԳԱՑՄԱՆ ԽՆԴԻՐՆԵՐԸ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅԱՆ ԿԱՅՈՒՆ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Հոդվածում քննարկվում են գյուղատնտեսության էկոլոգացման և կայուն զարգացման հայեցակարգի փոխպայմանավորվածության հարցերը: Գյուղատնտեսության էկոլոգացման և կայուն զարգացման հայեցակարգի փոխհարաբերություններից բխում են հասարակության առջև ծառացած հիմնախնդիրների պահանջները, այն է՝ պահպանել բնական ռեսուրսների նորմատիվները և ապահովել բնակչության բարեկեցիկ ապագան: Այդ նպատակով առաջարկվում են մի շարք միջոցառումներ և տեխնոլոգիաներ:
Keywords: agriculture greening; paradigm of sustainable development