ՏԵԿՏՈՆԱՄԱԳՆԻՍԱԿԱՆ ԷՖԵԿՏՆԵՐԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆ ԱՐԱՐԱՏՅԱՆ ՍԵՅՍՄԱՓՈՐՁԱԴԱՇՏԻ ՏԱՐԱԾՔՈՒՄ ԵՐԿՐԱԿԵՂԵՎԻ ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՇԱՐԺՈՒՄՆԵՐԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Աշխատանքում բերվում են Արարատյան սեյսմափորձադաշտի տարածքում 2013–2014 թթ. ընթացքում իրականացված տեկտոնամագնիսական ուսումնասիրությունների արդյունքները վեց երթուղիներով: Տեկտոնամագնիսական էֆեկտներն անջատելու նպատակով, նախատեսվում է երթուղային չափումներն իրականացնել տարին նվազագույնը 2 անգամ, ինչը հնարավորություն կտա ի հայտ μերել տեկտոնական պրոցեսներով պայմանավորված լոկալ երկրամագիսական վարիացիաները:
Keywords: tectonomagnetic effect; secular trend; modern movements of Earth crust; Ararat seismic polygon