ԻՄՊՈՒԼՍԱՅԻՆ ՏԵԿՏՈՆԱՄԱԳՆԻՍԱԿԱՆ ԴԱՇՏԻ ԵՎ ԵՐԿՐԱՇԱՐԺԵՐԻ ՕՋԱԽՆԵՐԻ ՊԱՐԱՄԵՏՐԵՐԻ ԿԱՊԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Տեկտոնամագնիսական դաշտի կառուցվածքի մեջ հայտնաբերվել է նրա ակտիվ, դինամիկ բաղադրիչ, որն անվանվում է դինամիկական տեկտոնամագնիսական դաշտ (ԴՏՄ): Հետազոտվել է ԴՏՄ-ի պարամետրերի և երկրաշարժերի օջախների պարամետրերի միջև հավանական գործառական կապը: Արդյունքում ստացվել է հաստատուն մեծություն, որը կապ է հաստատոտւմ նշված պարամետրերի միջև:
Keywords: dynamic tectonic magnetic field; earthquake sources; geomagnetic stations; effective impact coefficient