ՔԱՐՏԵԶՆԵՐԻ ԵՎ ՀԱՏԱԿԱԳԾԵՐԻ ՀԱՄԱՐ ՄԱԿԱԳՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՍՏԵՂԾՄԱՆ ԱՎՏՈՄԱՏԱՑՈՒՄԸ ԾՐԱԳՐԱՅԻՆ ՄՈԴՈՒԼՆԵՐԻ ՕԳՆՈՒԹՅԱՄԲ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Հոդվածում ներկայացված է քարտեզների և հատակագծերի մակագրությունների ստեղծման ավտոմատացումը ծրագրային մոդուլների օգտագործմամբ: Այս եղանակով ստացված մակագրությունները հնարավորություն կտան բարելավել քարտեզների ստեղծման աշխատանքները, և դրանք իրականցնել որակապես նոր մակարդակով:
Keywords: labeling; maps; application module; spatial object; scale