ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐՏԱՔԻՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԿԱՊԵՐԻ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԱՅԻՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Հոդվածում ուսումնասիրվում են ՀՀ արտաքին տնտեսական կապերի կառուցվածքային առանձնահատկությունները: Փորձ է արվում որոշել դրանց զարգացման հնարավոր ուղղությունները, բնութագրվում են հիմնական ապրանքատեսակների արտահանման կրճատման և ներկրման աճի պատճառները: Արվում է տարածաշրջանի հարևան երկրների հետ տրանսպորտային կապերի բարելավման առաջարկ:
Keywords: import substitution; geo-economics; globalization; foreign trade; domestic production; competitiveness