ՈՒՐՑԱՁՈՐ–ԳՈՌԱՎԱՆ ՍՈՂԱՆՔԱՅԻՆ ՏԵՂԱՄԱՍԻ ՋՐԱԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆՆ ԷԼԵԿՏՐԱՀԵՏԱԽՈՒԶԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Աշխատանքում բերված են Ուրցաձոր–Գոռավան տեղամասի (Վեդի գետի ջրհավաք ավազան) էլեկտրահետախուզության (ՈՒԷԶ) արդյունավետ կիրառման արդյունքները սողանքային երևույթների ուսումնասիրության համար, որոնք հատկապես ակտիվացել են հողերի ոռոգման նպատակով մագիստրալ ջրանցքի կառուցումից հետո: Որոշված է, որ սողքի մակերևույթն երը տեղակայված են 10–12 և 20–25 մ խորություններում, քարտեզագրված է սողքի մակերևույթի ռելիեֆը և տարածման սահմանները: Առաջարկված են հորատանցքերի տեղերը երկրատեխնիկական մոդելի կառուցման և սողքի կայունության հաշվարկի համար:
Keywords: landslide slope map; water repellent layer; VES method; infiltrated water; ground flow; buried watershed