ՓՈՓՈԽԱԿԱՆ ԷԼԵԿՏՐԱՄԱԳՆԻՍԱԿԱՆ ԴԱՇՏԻ ՎԱՐԻԱՑԻԱՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾԱԿԱՆ ՏԱՐԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՆ ԱՐԱՐԱՏՅԱՆ ՍԵՅՍՄԱՓՈՐՁԱԴԱՇՏԻ ՏԱՐԱԾՔՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Ներկայացվող աշխատանքում դիտարկվում են մեթոդական սխալներ՝ պայմանավորված տարածական գրադիենտների և էլեկտրամագնիսական դաշտի վարիացիաների հետ: Եթե ընդունենք, որ ԱՍՓ-ի տարածքում սպասվող տեկտոնամագնիսական էֆֆեկտի մեծությունը չի գերազանցում մի քանի նՏլ, ապա նրա ի հայտ բերումը կլինի անհնարին:
Keywords: Аrarat seismic polygon; tectonomagnetic effect; variations of EMF