ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈԼՈԳԱՑՄԱՆ ՀԻՄՆԱԴՐՈՒՅԹՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Հոդվածում քննարկվում գյուղատնտեսության էկոլոգացման դերը շրջակա միջավայրի բարելավման, բնական ռեսուրսների պահպանման և ռացիոնալ օգտագործման գործում: Գյուղատնտեսության էկոլոգացումը մշակույթի նոր փուլ է, այն ապահովում է բնօգտագործման սպառողական սկզբունքից խնայողականի անցումը, բնական ռեսուրսների էքստենսիվ օգտագործումից հրաժարվելու միջոցով:
Keywords: agroecosystems; natural resources potential; careful nature use; alternative farming