ՍԵՐՎԻՍԻ ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅԱՆ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ՀԱՐՑԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Սերվիսը՝ աշխարհագրական հետազոտության համեմատաբար նոր օբյեկտ է։ Աշխարհագրության սոցիոլոգիզացիայի և մարդկայնացման հետ մեկտեղ աճում է հետաքրքրությունը բնակչության կյանքի որակի տարածքային տարբերությունների ուսումնասիրության նկատմամբ, որոնք մեծապես կախված են ծառայության զարգացման մակարդակից: Ծառայության աշխարհագրության հիմնական խնդիրներն են՝ ա) բացահայտել ծառայության տարածքային կազմակերպման օրինաչափությունները, բ) բացահայտել ծառայության զարգացման տարածքային տարբերությունները և գնահատել դրանց մակարդակը տարբեր տարածքային միավորներում, գ) բացահայտել ծառայությունների զարգացման առանձնահատկությունները տարբեր աշխարհագրական պայմաններում։
Keywords: service sector; provision of services; territorial organization of service