ՍՅՈՒՆԻՔԻ ՄԱՐԶԻ ՄԹՆՈԼՈՐՏԱՅԻՆ ՏԵՂՈՒՄՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ ԵՎ ՏԱՐԱԾԱԺԱՄԱՆԱԿԱՅԻՆ ԲԱՇԽՄԱՆ ՕՐԻՆԱՉԱՓՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Հաշվի առնելով մեր երկրի չոր պայմաններում տեղումների դերն ու նշանակությունը բարձր ջրային սեզոնում ջրի կուտակման և օգտագործման, ջրային ռեսուրսների ռացիոնալ օգտագործման և պլանավորման գործում՝ աշխատանքի նպատակն է ուսումնասիրել և գնահատել Սյունիքի մարզում մթնոլորտային տեղումների ռեժիմը, դրանց տարածական և ժամանակային բաշխման օրինաչափությունները։ Այդ նպատակով աշխատանքում դրվել և լուծվել են հետևյալ խնդիրները՝ հավաքել, մշակել և վերլուծել Սյունիքի մարզում տեղումների դիտարկումների արդյունքները (1913–2010 թթ․), վերլուծել դրանց տարածական և ժամանակային բաշխման առանձնահատկությունները։
Keywords: regime of atmospheric precipitation; spatial-temporal distribution of precipitation; ratio between altitude and precipitation