ԼԵՌՆԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՔԻ ՌԵԿՐԵԱՑԻՈՆ ՆԵՐՈՒԺԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆԸ ԳԵՏԱՎԱԶԱՆԱՅԻՆ ՍԿԶԲՈՒՆՔՈՎ: (Ախուրյան գետի վերին և միջին հոսանքների օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Բնական ռեսուրսների ռեկրեացիոն գնահատման դեպքում հիմնական խնդիրն այն տարածքային միավորի ընտրությունն է, որի շրջանակներում պետք է իրականացվի գնահատումը։ Լեռնային գոտում ամենահարմար միավորը կարող է լինել գետավազանը։ Աշխատանքի ընթացքում ուսումնասիրվել և գնահատվել են Ախուրյան գետի վերին և միջին հոսանքների ռեկրեացիոն ներուժը:
Keywords: relief; format; recreation; coefficient; expiration date; basin; position; slope; assessment