ՎՏԱՆԳԱՎՈՐ ԷԿԶՈԳԵՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԵՎ ԵՐԵՎՈՒՅԹՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՄԱՆ ԵՎ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ԼԵՌՆԱՅԻՆ ԵՐԿՐՆԵՐԻ ՏՐԱՆՍՊՈՐՏԱՅԻՆ ՀԱՂՈՐԴԱԿՑՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎՐԱ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2022)
Մենագրությունը ներկայացնում է Հայաստանում, Վրաստանում, Ղրղզստանի Հանրապետությունում և Տաջիկստանում վտանգավոր էկզոգեն պրոցեսների և երևույթների (մասնավորապես՝ սողանքներ, քարաթափումներ, սելավներ, ձնահոսքեր և հեղեղումներ) տարածման և զարգացման մասին տեղեկատվությունը և դրանց ազդեցությունը տվյալ երկրների տրանսպորտային հաղորդակցությունների վրա։
Keywords: exogenous processes; Armenia; transport communications