ՏԱՐԱԾՔՆԵՐԻ ԽԶՈՒՄՆԱՅԻՆ ԽԱԽՏՈՒՄՆԵՐԻ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՄԱՆՐԱՄԱՍՆՈՒՄ ԱՏՀ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՄԲ: (ՀՀ Լոռվա մարզի օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Հոդվածում դիտարկվում են աշխարհագրական տեղեկատվական համակարգի (GIS) կիրառման արդյունքները մակերեսի վրա թույլ արտահայտված լինեամենտների և օղակաձև կառուցվածքների բացահայտման համար: Վերջիններիս հայտնաբերումը մեծ նշանակություն ունի տարածքների երկրաբանական կառուցվածքի բազմաթիվ հարցերի պարզաբանման համար։ Ուսումնասիրությունների արդյունքները հնարավորություն են տվել հստակեցնելու տարածքի կառուցվածքային առանձնահատկությունները։
Keywords: GIS; geomorphology; lineaments; faults; arc and ring structures; domes; depressions