ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՏԱՐԱԾՔԻ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՔԱՂՑՐԱՀԱՄ ՋՐԵՐԻ ՀԱՆՔԱՎԱՅՐԵՐԻ ՁԵՎԱՎՈՐՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ՆՐԱՆՑ ՇԱՀԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՊԱՇԱՐՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Հոդվածում ներկայացված է Հայաստանի տարածքում առևտրային նշանակություն ունեցող քաղցրահամ ստորերկրյա ջրերի հանքավայրերի դասակարգումը. 1) նեղ գետահովիտների ջրային ջրատար հորիզոններ; 2) հրաբխային ապարների ճեղքվածքային ջրեր; 3) միջլեռնային ավազանների սահմանափակ-չսահմանափակ ջրերը: Այս տեսակի հանքավայրերում առկա են բնական և արհեստական ռեսուրսներ և պաշարներ, ինչպես նաև ներգրավված ստորերկրյա ջրային ռեսուրսներ: Նրանք ապահովում են ստորերկրյա ջրերի գործառնական պաշարներ: Տրված է ստորերկրյա քաղցրահամ ջրային ռեսուրսների և պաշարների անվտանգ բերքի գնահատումը:
Keywords: spring catchment; borehole; resource utilization factor; hydraulic interaction