ԵՐԵՎԱՆ ՔԱՂԱՔԻ ԿԵՆՏՐՈՆԱԿԱՆ ՄԱՍԻ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՋՐԵՐԻ ԲՆՈՒԹԱԳԻՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Երևանի կենտրոնական հատվածում, հատկապես «Երիտասարդական» և «Զորավար Անդրանիկ» կայանների միջև ընկած հատվածում իրականացված ստորերկրյա ջրերի կարճաժամկետ մոնիտորինգը ցույց է տվել, որ ստորերկրյա ջրերի մակարդակը ծանծաղ է և խանգարում է մետրոյին։ Մետրոպոլիտենի ռացիոնալ վերակառուցման համար նախ պետք է իջեցնել ջրի մակարդակը։ Ստորերկրյա ջրերի մակարդակը համեմատաբար ցածր խորություններում պահպանելու համար անհրաժեշտ է մշակել և իրականացնել անհրաժեշտ ինժեներական միջոցառումներ:
Keywords: outcrop cone; lava flow; water contour map; groundwater monitoring