ԿԱՎԱՀՈՂԱՅԻՆ-ՀԱԶՎԱԳՅՈՒՏՀՈՂԱՅԻՆ-ԱԶՆԻՎ ՄԵՏԱՂԱԿԱՆ ՖՈՐՄԱՑԻԱՆ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՆԵՖԵԼԻՆԱՅԻՆ ՍԻԵՆԻՏՆԵՐՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Հայաստանի նեֆելինային սիենիտները, հանդիսանալով ալյումինի արդյունաբերության, սոդանյութերի և ցեմենտի արտադրության հանքային հենք, պետք է դիտարկվեն նաև որպես բազմանպատակային օգտագործման հազվագյուտհողային և ազնիվ մետաղաμեր համալիր հանքահումք:
Keywords: nepheline; Nepheline syenites; aluminic-rare-earth-precious metals formation