ՈՐԱԿՅԱԼ ՀՈՐԱՏՀԱՆՈՒԿԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆՈՐ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅՈՒՆԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Սյունակային հորատման հետախուզության ժամանակ նկատվել է, որ համեմատելով հորատման մեկ մետր արտահոսքի արժեքը՝ անհրաժեշտ է օգտագործել տարբեր նոր տեխնիկական միջոցներ լրացուցիչ ելքի համար: Օգտագործելով ժամանակակից կատակլաստիկ հակադարձ շրջանառության հաստոցներ՝ մենք եզրակացրել ենք, որ այն բերում է բարձր արտադրողականության՝ ելք ստանալու համար:
Keywords: econnaissance of column drilling; cataclastic reverse circulation machine-tools; core