ԳՈՂԹ-ԳԱՌՆԻԻ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՋՐՀՈՍՔԻ ՔԱՂՑՐԱՀԱՄ ՋՐԵՐԻ ԲՆԱԿԱՆ ՌԵՍՈՒՐՍՆԵՐԻ ԵՎ ՇԱՀԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՊԱՇԱՐՆԵՐԻ ՁԵՎԱՎՈՐՄԱՆ ԵՎ ԿՈՒՏԱԿՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Հոդվածում ամփոփված են Գողթ-Գառնի ստորերկրյա ջրերի հոսքի հիդրոերկրաբանական հետազոտությունների արդյունքները, որոնք իրականացվել են բնական պաշարների և քաղցրահամ ստորերկրյա ջրերի գործառնական պաշարների գերագնահատման նպատակով։ Հաստատված է, որ ստորլավան և նորագույն տեղագրությունը չեն համընկնում, ստորերկրյա ջրերի հոսքի կուտակում տեղի է ունենում լավաների տակ թաղված գետերի հնագույն ջրանցքների վրա: Ջրային հաշվեկշռի մեթոդով պարզվել է, որ ուսումնասիրվել են ստորերկրյա ջրերի հոսքի վերալիցքավորումները հարևան ավազաններից կամ Սևանա լճից կամ Վեդի գետի ավազանից:
Keywords: Goght-Garni groundwater; water balance method; Lake Sevan; Vedi River Basin