2021 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆԻՍ ԱՄՍՎԱ ԵՐԱՇՏԱՅԻՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆԸ ՓԱՍՏԱՑԻ ԵՎ ԱՐԲԱՆՅԱԿԱՅԻՆ ՏՎՅԱԼՆԵՐԻ ՀԻՄԱՆ ՎՐԱ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
2021 թ․-նի հունիսին ՀՀ-ում դիտվել է աննախադեպ բարձր ջերմաստիճան, որը 1961–1990 թթ. նորմայից (13.4℃) 4.2℃-ով բարձր է։ Գրանցված տեղումները (71 մմ) եղել են նորմայից բավականին ցածր (27%)։ Հոդվածում ներկայացված են քարտեզներ հունիս ամսին ՀՀ տարածքում տեղումների բաշխվածության, արբանյակային տվյալների և կայանների տվյալների համեմատության և երաշտային պայմանների վերաբերյալ։
Keywords: temperature; moistening of the territory; atmospheric precipitations; drought; drought index