ԼՃԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄԱԿԱՐԴԱԿԻ ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵԹՈԴԻԿԱՆ ԴԻՏԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ ՏՎՅԱԼՆԵՐԻ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Ռուսաստանի Դաշնության Հյուսիսարևմտյան շրջանի օրինակով դիտարկվում է չուսումնասիրված լճերում ջրի առավելագույն մակարդակի հաշվարկման մեթոդիկան՝ հիմք ընդունելով ուսումնասիրվող տարածքում լճերի ռեժիմի վերաբերյալ առկա ամբողջ տեղեկատվության ընդհանրացումը: Տրված են Ռուսաստանի Դաշնության Հյուսիսարևմտյան և Կոլա թերակղզու հարավային մասի չուսումնասիրված լճերի առավելագույն մակարդակի բաշխման պարամետրերը հաշվարկելու առաջարկություններ:
Keywords: lakes; specific watershed; maximum water levels; distribution parameters