ՀԻԴՐՈՕԴԵՐԵՎՈՒԹԱԲԱՆՈՒԹՅԱՆ ՈՒՍԱՆՈՂՆԵՐԻ ԳԻՏԱՀԵՏԱԶՈՏԱԿԱՆ ՆԵՐՈՒԺԻ ՀԱՆՐԱՃԱՆԱՉՈՒԹՅՈՒՆԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Դիտարկվում է Ուսանողական գիտական ընկերության միջոցով հիդրոօդերևութաբանության ուսանողների ներգրավման հնարավորությունը Ռուսաստանի պետական հիդրոօդերևութաբանական համալսարանի գիտահետազոտական և կրթական գործունեության մեջ։ Վերլուծվում է ուսանողական հասարակության ստորաբաժանումների գործունեությունը և նշվում դրանց զարգացման երկարաժամկետ ծրագրերը: Բացահայտվել են ուսանողական գիտական հասարակության առջև ծառացած արդի մարտահրավերները:
Keywords: history; student projects; popularization tasks