ԳՈԼՈՐՇՈՒՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ՀԱՇՎԱՐԿՄԱՆ ՄԵԹՈԴԻԿԱՆ ԵՎ ՏԱՐԱԾԱԺԱՄԱՆԱԿԱՅԻՆ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՕՐԻՆԱՉԱՓՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՍԵՎԱՆԱ ԼՃԻ ԱՎԱԶԱՆՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Օգտագործելով GGI-3000 գոլորշիչներից ստացված տվյալները, ուսումնասիրվել և վերլուծվել են Սևանա լճի ավազանում գոլորշիացման և այն որոշող օդերևութաբանական տարրերի փաստացի (դիտարկված) արժեքների միջև բազմագործոն հարաբերակցությունը 1960-2000 թթ.: Կազմված է Սևանա լճի ավազանում գոլորշիացանցային արժեքների քարտեզը հուլիս-օգոստոս ժամանակահատվածի համար: Բացահայտվում են գոլորշիացման տարածական բաշխման օրինաչափությունները։
Keywords: Lake Sevan basin; GGI-3000; evaporation; evapotranspiration; multifactor correlations