ՇՆՈՂ-ԿՈՂԲԻ ՀԱՆՔԱՅԻՆ ՀԱՆԳՈՒՅՑԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Հանքային հանգույցը տեղակայված է վերին մանտիակեղևային միջանցիկ հյուսիսարևելյան և կեղևային հյուսիսարևմտյան խզումների հատման տեղում: Այստեղ լայնորեն արտահայտված են կազմավորման տարբեր խորությունների մագմատիկ առաջացումներ, հիդրոթերմալ-մետասոմատիկ վերափոխված ապարների դաշտեր և գոտիներ, ներծին մետաղական կուտակումներ: Հանգույցը առանձնացվում է երկրաբանակառուցվածքային, օդատիեզերադիստանցիոն տվյալներով, լոկալ երկրաֆիզիկական և երկրաքիմիական անոմալիաներով:
Keywords: ore knot of Shnogh-Koghb; upper mantle-crust; zone of hydrothermal-metasomatic transformed rocks; aerospacedistanced datа; geophysical and geochemical anomalies