ՌԵԼԻԵՖԻ ՀՀ ԳԵՈԷԿՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՇՐՋԱՆՆԵՐԻ ՌԵԼԻԵՖԻ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԻ ՈՐԱԿԱԿԱՆ ՀԱՄԱԼԻՐ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԸՍՏ ՁԵՎԱՉԱՓԱԿԱՆ ՔԱՆԱԿԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԻ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Հոդվածում դիտարկվում է մորֆոմետրիկ տվյալների հիման վրա ռելիեֆի պայմանների որակական գնահատման հնարավորությունը։ Տրված են GIS-տեխնոլոգիաների կիրառմամբ կազմված քարտեզների ուսումնասիրության արդյունքում ստացված օրինակները։ Յուրաքանչյուր քարտեզի լեգենդի մասշտաբի միջին քանակական տվյալները վերցվել են որպես բարենպաստ պայմաններ և նշվել զրոյով, իսկ հոսանքին հակառակ և ներքևի տվյալները վերցվել են համապատասխանաբար 1-ի և –1-ի համար: Ստացված տվյալները ամփոփվել և դասակարգվել են չորս խմբերի և կազմվել է ռելիեֆի պայմանների բարդ որակական գնահատման համապատասխան քարտեզը։
Keywords: GIS-technologies; morphometrical data; relief conditions