ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՍՈՂԱՆՔՆԵՐԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ՏՐԱՆՍՊՈՐՏԱՅԻՆ ՈՒՂԻՆԵՐԻ ԵՎ ԲՆԱԿԱՎԱՅՐԵՐԻ ՎՐԱ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Դիտարկվում է Հայաստանի սողանքների ազդեցությունը տրանսպորտային ուղիների և բնակավայրերի վրա, բերվում են օրինակներ և տվյալներ հանրապետության առանձին մարզերում սողանքային երևույթների ազդեցությանը ենթարկված տեղամասերի չափերի վերաբերյալ: Եզրակացություն է արվում, որ Հայաստանի տարածքի բարձր խոցելությունը հիմնականում պայմանավորված է մարդու ոչ ճիշտ տնտեսական գործունեությամբ և հակասողանքային կանխարգելիչ միջոցառումների բացակայությամբ: Նշվում է սողանքների ուսումնասիրման միասնական գիտական կենտրոն ստեղծելու անհրաժեշտության մասին:
Keywords: landslides of Armenia; transport communications