ՀԱՐՑԻ ՄԱԳՄԱՏԻԿ ՀԱՄԱԼԻՐԻ ԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ԴԻՐՔԸ: (Գերմանիայի Դաշնային Հանրապետություն) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2008)
Հարց լեռնազանգվածը գտնվում է Գերմանիայի հյուսիսում: Հարցի ապարները իրենցից ներկայացնում են վերին պալեոզոյի ուժեղ մետամորֆացված հորստային համալիր, որտեղ հատկապես արտահայտված են դևոնի և ստորին կարբոնի առաջացումները: Հարցի համար բնութագրական են պլուտոնային առաջացումները` հարցբւրգիդ-գաբրոյի և բանատիտ-գրանիտոիդային ֆորմացիաները, որոնցից են Հարցբուրգի, Բրոկենի, Ռամբերգի, Օկերի զանգվածները և Բոդեյի դայկային առաջացումները:
Keywords: Harz; Germany; banatite-granitoide formation; harzburgite-gabbro formation; Harburg, Broken, Ramberg, Oker and Bode dyke