ԿՈՏՈՒՑ ԵՎ ՎԵԴԻ ԳԵՏԱՄԻՋԻ ԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻ ՈՐՈՇ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ: (Երեվան-Վեդիի գրաբեն-սինկլինորիում) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Աշխատանքի մեջ բերվում են նոր տվյալներ Հայաստանի հետաքրքիր և բարդ կառուցվածք ունեցող տեկտոնական միավորներից մեկի՝ Երևան-Վեդիի գրաբեն-սինկլինորիումի կենտրոնական մասի երկրաբանական կառուցվածքի մասին: Առաջին անգամ առանձնացվում և նկարագրվում են օլիստոստրոմային հորիզոններ պալեոցենյան հասակի նստվածքներում: Նկարագրվում են երիտասարդ խզումնային խախտումներ` հավանաբար երկրաշարժածին բնույթի: Դիտարկվում է ժամանակակից երկրադինամիկայի կապը անցյալի երկրադինամիկ ակտիվ կառույցների հետ:
Keywords: Kotuc River; Vedi River; olistostrom horizons; Yerevan-Vedi graben-synclinorium; modern geodynamics; geodynamic active structures