ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԳԵՏԱՅԻՆ ՀՈՍՔԻ ՋՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳՐԵՐՆ ԸՍՏ ԱՎԱԶԱՆԱՅԻՆ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՏԱՐԱԾՔՆԵՐԻ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Հոդվածում բերվում են Հայաստանի գետերի հոսքի բնութագրերը նորաստեղծ ավազանային կառավարման տարածքներում, ջրային հաշվեկշռի ցուցանիշները, այդ տարածքների տարածքի ջրաբանական, ջրագրական, կլիմայական և այլ առանձնահատկությունների համեմատական նկարագրություն:
Keywords: river flow of Armenia; descriptions of river flow; water balance; climatic peculiarities