"ՀԱՆՔԱՅԻՆ ՋՈՒՐ" ՍՈՂԱՆՔԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՄԱՆ ԵՐԿՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Աշխատանքում քննարկվում է "Հանկաին ջուր" սողանքային մարմնի վրա բարդ երկրաֆիզիկական ուսումնասիրությունների մեթոդաբանության և տեխնիկայի ընտրությունը՝ դրա ինժեներաերկրաբանական կառուցվածքն ու դինամիկան ուսումնասիրելու համար: Առաջարկվող երկրաֆիզիկական մեթոդների հավաքածուն հնարավորություն տվեց որոշել սողանքային մարմնի տարրերը և ժամանակի ընթացքում հետևել դինամիկ գործընթացներին:
Keywords: "Hankayin Djur"; landslide body; engineering-geological composition; dynamics of landslide body