ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՈԼՈՐՏՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Աշխատանքում դիտարկվում են ծառայությունների կառավարման մի շարք հիմնախնդիրներ, որոնք պայմանավորված են ծառայությունների առանձնահատկություններով: Քննարկվել են ծառայությունների պահանջարկի և առաջարկի կառավարման, պաշարների կառավարման և ծառայությունների որակի կառավարման հիմնախնդիրները, ինչպես նաև դրանց լուծման հնարավոր տարբերակները: Որպես եզրակացություն ներկայացվել են ծառայությունների արդյունավետ կառավարման համար ոլորտի կառավարիչներից պահանջվող մասնագիտական և անձնային որակները, ինչպես նաև կառավարման արդյունավետությունն ապահովող անհրաժեշտ քայլերը:
Keywords: service; service management; demand and supply management; inventory management; risk management; quality management