ՌՈՍՏՈՎԻ ՄԱՐԶԻ ԼԱՆԴՇԱՖՏԻ ԵՎ ՇՐՋԱԿԱ ՄԻՋԱՎԱՅՐԻ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՀԻՄԱՆ ՎՐԱ ՀԱՏՈՒԿ ՊԱՀՊԱՆՎՈՂ ԲՆԱԿԱՆ ՏԱՐԱԾՔՆԵՐԻ ՆԱԽԱԳԾՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Ռոստովի մարզի բնական պայմանների համապարփակ գնահատման արդյունքում առանձնացվել են բնության հատուկ պահպանվող տարածքների զարգացման համար առավել բարենպաստ տարածքներ։ Կատարվել է բնության հատուկ պահպանվող տարածքների ներկա վիճակի գնահատում` հիմնվելով բույսերի համայնքների բազմազանության, հերկած հողերի և տարածքի անտառածածկույթի վրա:
Keywords: natural potential; ploughing of land; plant communities; landscapes