ԻՐԿՈՒՏՍԿԻ ՄԱՐԶԻ ՔԱՂԱՔԱՊԵՏԱԿԱՆ ՍՈՒԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՍՈՑԻԱԼ-ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԴԻՖԵՐԵՆՑՈՒՄԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ Իրկուտսկի մարզի մունիցիպալ մակարդակում առկա է սոցիալ-տնտեսական բարեկեցության մակարդակի տարածքային տարբերակման աճի միտում: Սա կարող է բացասաբար ազդել տարածաշրջանային տնտեսության գործունեության որակի և բնակչության սոցիալական ապահովության վրա։ Վերլուծվում են մի շարք ցուցանիշներ, որոնք որոշում են տարածաշրջանի բարեկեցության մակարդակը և ազդում միջքաղաքային տարբերակման վրա:
Keywords: differentiation; municipalities; socio-economic indicators; level of well-being