ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀՆԱՄԱԳՆԻՍԱԿԱՆ ՏԱՐԵԳՐՈՒՄԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2003)
Հոդվածում համառոտ բերված են հնամագնիսական տարեգրման մեթոդի սկզբունքները: Ներկայացված են երկրամագնիսական դաշտի պարամետրերի փոփոխման դարավոր ընթացքի կորերը՝ ստացված վերահաշվարկման ճանապարով, հիմնված երկրամագնիսական դաշտի դիպոլային հիպոթեզի վրա: Այդ կորերի կառուցման համար օգտագործվել են հնամագնիսական ոաումնասիրությունների տվյալներ՝ ստացված հարևան երկրներում: Առաջարկվել է հնամագնիսական նմուշներ վերցնելու նոր մեթոդիկա: Կատարվել է հնագիտական օբյեկտների հնամագնիսական տարեգրում։
Keywords: territory of Armenia; archaeomagnetic dating method; geomagnetic field parameters