ՇՏՈԿՎԵՐԿԱՅԻՆ ԵՎ ՇԵՐՏԱՆՍԱՆ ՀԱՆՔԱՎԱՅՐԵՐԻ ՀԵՏԱԽՈՒԶԱԿԱՆ ՏՎՅԱԼՆԵՐԻ ՍԽԱԼՆԵՐԻ ԲՆՈՒՅԹԻ ՍԱՍԻՆ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2003)
Նշված արդյունաբերական տիպերի հանքավայրերի հետախուզության և շահագործման տվյալների վերլուծությունը թույլ է տալիս խմբավորել երկրաբանահետախուզական աշխատանքների ժամանակ առաջացող տարաբնույթ սխալները և որոշել նրանց հնարավոր սահմանները: Դրանք են տեխնիկական և համանմանության, ինչպես նաև հանքավայրերի երկրաբանական կաոուցվածքի ոչ ճիշտ մեկնաբանության հետ կապված սխալները: Լուսաբանված են գունավոր մետաղների հանքավայրերի հետախուզման ժամանակ թույլ տրվող բնորոշ սխալների խիստ կրճատման հարցերը:
Keywords: deposits exploration; deposits geological structure; exploitation of deposits of stockwork and sheet-like industrial types