ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՀՐԱԲԽԱՅԻՆ ՌԵԼԻԵՖԻ ՁԵՎԱԲԱՆԱԿԱՆ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆԸ ԹԱՂՎԱԾ ՄՈՐՖՈՍՏՐՈՒԿՏՈՒՐԱՆԵՐԻ ԲԱՑԱՀԱՅՏՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2003)
Հոդվածում քննարկվում են հրաբխային ռելիեֆի ձևաբանական վերլուծության միջոցով Հայաստանի Հանրապետության հրաբխային մարզերում թաղված մորֆոստրուկտուրաների բացահայտման մեթոդները և այդ ուղղությամբ հեղինակների կողմից կատարված բազմամյա ուսումնասիրությունների արդյունքները:
Keywords: volcanic regions of Armenia; morphological analysis; revealing buried morphostructures