ԿԼԻՄԱՅԻ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆԸ ԲԵԼԱՌՈՒՍՈՒՄ: ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ԵՎ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՌԻՍԿԵՐԸ ԵՎ ՀԵՌԱՆԿԱՐՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Հոդվածում քննարկվում են կլիմայի փոփոխության որոշ հարցեր և դրա ազդեցությունը Բելառուսի տնտեսության և քաղաքացիական հասարա-կության զարգացման վրա ներկա փուլում: Մասնավորապես, կարևորվել և քննարկվել են հետևյալ ոլորտները՝ ընդհանուր առմամբ կլիմայի փոփոխության ազդեցությունը համաշխարհային հանրության վրա, ինչպես նաև սոցիալական և տնտեսական հետևանքները։ Վերլուծվում է կլիմայի փոխության համատեքստում Բելառուսի Հանրապետության զարգացումը այնպիսի ոլորտներում, ինչպիսիք են գյուղատնտեսությունը, էներգետիկան և զբոսաշրջությունը: Մասնավորապես նշվում է հանրապետության դերը ջերմոցային գազերի ընդհանուր արտանետումների կրճատման գործում։
Keywords: climate change; Belarus; social and economic consequences