ՈՒՍՈՒՑԻՉՆԵՐԻ ԿՈՂՄԻՑ ԳՈՐԾԱԴՐՎՈՂ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԲՌՆՈՒԹՅԱՆ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ԴՊՐՈՑԱԿԱՆՆԵՐԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՄՈՏԻՎԱՑԻԱՅԻ ՎՐԱ - Մկրտումյան Լ. Յու. (Արդի հոգեբանություն, 2019)
Հոդվածում քննարկվում են կրթական միջավայրի հոգեբանական անվտանգության խաթարման գործոններից մեկի՝ հոգեբանական բռնության դրսևորումները և դրանց կապը սովորողների ուսումնական մոտիվացիայի հետ: Բացահայտվել են սովորողների հուզական հակազդումները հոգեբանական բռնության դրսևորումների նկատմամբ և դրանց կապը ուսումնական մոտիվացիայի մակարդակի և տեսակների հետ: