ՖԵՅՍԲՈՒՔՈՒՄ ՆԿԱՐՆԵՐԻ ՏԵՂԱԴՐՄԱՆ ՀԱՃԱԽԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ, ԻՆՔՆԱՎԵՐԱԲԵՐՄՈՒՆՔԻ ԵՎ ՄԱՐՄՆԻ ԴԻՍՄՈՐՖԻԿ ԽԱՆԳԱՐՄԱՆ ՄԻՋԵՎ ԿԱՊԸ - Առաքելյան Տ.Ա.; Վարդանյան Ն.Տ. (Արդի հոգեբանություն, 2020)
Տվյալ հետազոտության շրջանակներում մեր նպատակն էր ուսումնասիրել կապը Ֆեյսբուք սոցիալական կայքում նկարների տեղադրման հաճախականության. եւ բնույթի ու ինքնավերաբերմունքի, ինչպես նաեւ մարմնի դիսմորֆիկ խանգարման հավանականության միջեւ վաղ հասունության տարիքում: Հետազոտությանը մասնակցեցին 20-40 տարեկան 60 մասնակից (30 կին եւ 30 տղամարդ): Մեր հետազոտության վարկածը ենթադրու- թյունն էր այն մասին, որ գոյություն ունի կապ Ֆեսյբուք սոցիալական կայքում նկարների տեղադրման հաճախականության եւ բնույթի ու ինքնավերաբերմունքի, ինչպես նաեւ մարմնի դիսմորֆիկ խանգարման հավանականության միջեւ: