ՔԱՂԱՔԱՑԻԱԻՐԱՎԱԿԱՆ ԽՆԴԻՐՆԵՐԻ ՀԱՇՏԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՈՑԻԱԼ-ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ՈՐՈՇ ՏԵՍԱԿԵՏՆԵՐ - Մանուկյան Հ.Վ. (Արդի հոգեբանություն, 2020)
Ուսումնասիրված է հաշտարարության սոցիալ-հոգեբանական գործառույթների վերաբերյալ ուսանողների եւ դասախոսների իրազեկվա- ծության աստիճանը, ինչպես նաեւ նրանց վերաբերմունքը հաշտարարների մասնագիտական կոմպետենցիաների վերաբերյալ: Ցույց է տրված, որ հետազոտվողների մեծամասնությունը տեղեկացված չեն հաշտա- րարության (մեդիացիայի) ինստիտուտի դերի եւ գործառույթների մասին: Հայտնաբերված է անվստահության բարձր աստիճան միջնորդության այդ տիպի ինստիտուտի նկատմամբ: Դուրս են բերվել մեդիատորների մասնագիտական կարեւոր կարողությունները եւ հմտությունները, որոնք անհրաժեշտ են արդյունավետ հաշտարարություն իրականացման համար: