ԱՆՁԻ ՍԹՐԵՍԱԿԱՅՈՒՆՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱՐԴԱԿԸ՝ ՈՐՊԵՍ ԺԱՄԱՆԱԿԻ ԸՆԿԱԼՄԱՆ ԴԵՏԵՐՄԻՆԱՆՏ - Նաղդալյան Մ.Կ. (Արդի հոգեբանություն, 2020)
Աշխատանքի նպատակն է՝ հետազոտել մարդու սթրեսակա- յունության մակարդակի եւ նրա կողմից ժամանակի ընկալման կապը։ Դա իրականացվել է նշված ժամանակահատվածի ընկալումը եւ մարդու սթրեսակայունությունը չափող մեթոդիկաներով։ Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ սթրեսակայունության անհատական մակարդակը փոխկապակցված է ժամանակի ընկալման հետ, եւ որքան սթրեսակայունությունը բարձր է, այդքան քիչ է սթրեսորի ազդեցությունից հետո փոխվում ժամանակի ընկալումը։