ՈՒՍԱՆՈՂԻ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԲԱՐԵԿԵՑՈՒԹՅԱՆ ՍԱՆԴՂԱԿԻ ՀԱՅԵՐԵՆ ՏԱՐԲԵՐԱԿԻ ՏԵՂԱՅՆԱՑՈՒՄ - Ասրիյան Էլինա; Կարապետյան Նարե; Սամոխվալովա Աննա (Արդի հոգեբանություն, 2022)
Հոդվածը նվիրված է ուսանողների հոգեբանական բարեկեցության երևույթի գնահատման գործիքակազմի ընտրությանը և դրա տեղայնացման գործընթացի նկարագրությանը: Աշխատանքում քննարկվում են բարեկեցության ուսումնասիրման հայեցակարգային դրույթներ, հայ և արտասահմանյան հեղինակների տեսական մոտեցումներ և հետազոտական տվյալներ։ Փորձարարական մասում ներկայացված են հոգեբանական բարեկեցության ուսումնասիրման գործիքակազմի ընտրության փուլերը, մեթոդիկաների ընտրության և դրանց տեղայնացման առանձնահատկությունները: Հետազոտական տվյալների վերլուծությունը ցույց է տալիս հայկական և ռուսական բուհերի ուսանողներին բնորոշ տարբերակիչ առանձնահատկությունները, որոնց հիման վրա տեղի է ունեցել գործիքակազմի ընտրությունը և համապատասխան վալիդիզացիայի փուլերը: Հետազոտական փուլերը վերլուծվել են հաշվի առնելով պատերազմական և հետպատերազմական խնդիրները հայկական և ռուսական կողմերի մոտ։ Ներկայացված են մի շարք տարբերակիչ առանձնահատկություններ, որոնք ռուսական պատերազմով պայմանավորված հետազոտական մյուս փուլ երում փոփոխվել են։