ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ԿԱՌԱՎԱՐԻՉՆԵՐԻ ՍՏԵՂԾԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԴՐՍԵՎՈՐՄԱՆ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐԸ - Պողոսյան Սոնա (Արդի հոգեբանություն, 2023)
Սույն հոդվածի նպատակն է ուսումնասիրել ժամանակակից կառավարչի ստեղծարարության դրսևորման հոգեբանական գործոնները և դրանց հարաբերակցությունը: Հետազոտությունն իրականացվել է մասնավոր և պետական ոլորտի միջին օղակի 260 կառավարիչների շրջանում: Հետազոտության համար կիրառվել են հարցարանի, թեստավորման և կոռելյացիոն վերուծության մեթոդները: Կիրառվել են Ֆ. Վիլյամսի ստեղծարարության բացահայտման մեթոդիկաները (դիվերգենտ մտածողության և անձնային որակների թեստերը), Կետտելի 16 գործոնային հարցարանը, Օ. Պոտյոմկինի կողմից մշակված՝ «Մոտիվացիոն-պահանջմունքային ոլորտում անձի սոցիալ-հոգեբանական դիրքորոշումների» թեստը: Կառավարիչների մոտ ստեղծարարության միջին բարձր մակարդակը զուգորդվում է ինքնագնահատման միջին մակարդակով, նպաստող գործոններից կարևորվում են ինքնակատարելագործման և ինքնազարգացման ձգտումը, մտքերն արտահայտելու ազատությունը, գաղափարը մշակելու և կատարելագործելու ունակությունը, նոր մտքերի գաղափարների խրախույսը, խոչընդոտող գործոններ են դիտարկվում սխալվելու վախը, միատեսակ մտածողությունը և մեծամասնության կարծիքին զիջելը: Կարող ենք եզրակացնել, որ կառավարչի ստեղծարարության դրսևորումը պայմանավորված է հոգեբանական գործոններով և դրանց յուրահատուկ հարաբերակցությամբ: ժամանակակից կառավարիչների ուսուցումն ու վերապատրաստումը կարող են ստանալ նոր բովանդակություն՝ հաշվի առնելով ստեղծարարության որպես համակարգային որակի կարևորությունը և դրսևորման առանձնահատկությունները: