ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՌԵՖԼԵՔՍԻԱՅԻ ԵՎ ՎԱՐՔԱՅԻՆ ՌԱԶՄԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՅՄԱՆԱՎՈՐՎԱԾՈՒԹՅՈՒՆԸ ԽՆԴՐԱՅԻՆ ՓՈԽԱԶԴԵՑՈՒԹՅԱՆ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐՈՒՄ - Ավանեսյան, Հ․ Մ․; Կարապետյան, Ն․Ի․; Մուրադյան, Մ․ Դ․ (Արդի հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածում վերլուծվում է միջանձնային փոխազդեցության հիմնախնդիրը համատեղ գործունեության ընթացքում, որը համարվում է սոցիալական, կազ- մակերպչական հոգեբանության, կառավարման եւ կրթության հոգեբանության կարեւորագույն խնդիրներից մեկը։ Գիտակիրառական հետազոտությունների արդյունքում ստացված տիպերի («անցանկալի», «բարդ», «վիրուսային») դա- սակարգման դիտարկումը թույլ է տվել դուրս բերել տրված տիպերի վարքային ռազմավարությունների գնահատման չափանիշներ։ Հետազոտության նպա- տակը ենթադրում է ստեղծել երկկողմանի ունիվերսալ մոդել խնդրահարույց փոխազդեցության գործընթացում աշխատակիցների ինքնագիտակցության շտկման, գնահատման եւ վարքային ռազմավարության ընտրության համար։ Խնդրահարույց փոխազդեցության հաղթահարման պայմաններում անձնային դրսեւորումների եւ հոգեբանական չափանիշների համեմատությունը թույլ է տվել փորձարկել թրեյնինգ, որը նպաստում է ինքնակարգավորման հմտությունների, պրոբլեմային աշխատակիցների գնահատմանը։
Keywords: մասնագիտական ռեֆլեքսիա; վարք; պրոյեկտիվ ռեակցիա; անձ; փոխազդեցություն; աշխատակից; ինքնավերահսկման ռազմավարություն; թրեյնինգ