ՀԵՏՊԱՏԵՐԱԶՄՅԱՆ ՇՐՋԱՆՈՒՄ ԲԱՐՁՐԱԳՈՒՅՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ՇԱՐՈՒՆԱԿԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ՊԱՅՄԱՆԱՎՈՐՈՂ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐԸ (ԱՐՑԱԽԻ ՕՐԻՆԱԿՈՎ) - Յարամիշյան, V.B (Արդի հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածում վերլուծված են ղարաբաղյան երկրորդ (44-օրյա) պատերազ- մից հետո Արցախի պետական համալսարանի ուսանողների եւ դասախոսների մոտ առկա հոգեվիճակների ուսումնասիրության որոշ արդյունքներ, համառոտ նկարագրված են բարձրագույն կրթության շարունակականության ապա- հովման եւ հետպատերազմյան սինդրոմների հաղթահարման ուղղությամբ համալսարանի ղեկավարության գործադրած ջանքերը, կատարված է առցանց եւ առկա հաղորդակցման առավելությունների ու թերությունների համեմա- տություն, քննարկված են շրջանավարտների իրազեկման եւ կողմնորոշման հարցերը, տրված են այդ խնդիրների լուծման կոնկրետ առաջարկություններ եւ հոգեբանական երաշխավորություններ:
Keywords: հետպատերազմյան սինդրոմներ; հոգեբանական աջակցություն; բարձրագույն կրթություն; շարունակականություն; առցանց ուսուցում; կրեատիվ լուծումներ