(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Աշխատանքում 1966–1990 և 1991–2016 թթ. համար՝ համաձայն Համաշխարհային օդերևութաբանական կազմակերպության չափորոշիչների, մշակվել են և գնահատվել հետևյալ μիոկլիմայական ինդեքսները՝ ջերմային ալիքները, խոնավության ինդեքսը և ջերմային ինդեքսը, Երևան քաղաքի համար: Ըստ ուսումնասիրությունների վերջին երկու տասնամյակում կտրուկ աճել են ջերմային ալիքների քանակը և տևողությունը: Գնահատելով ջերմային ինդեքսը նկատվել է, որ 1991–2015 թթ.-ին գրանցվել է շատ շոգ օրերի 20 դեպք, մինչդեռ 1966–1990 թթ. ընթացքում այդպիսի օրեր ընդհանրապես չեն դիտվել: Ըստ խոնավության ինդեքսի գնահատման՝ 1991–2016 թթ.-ին վտանգավոր օրերի թիվը աճել է՝ 60-ից հասնելով 334 դեպքի: