(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Հայաստանի Հանրապետության սահմանամերձ, լեռնային և բարձր լեռնային տարածքներում տարաբնակեցման համակարգում տեղի ունեցող փոփոխությունները և զարգացման առկա միտումները նշանակալից չափով պայմանավորված են նաև այդպիսի տարածքների տարաբնակեցման ձևավորման պատմաաշխարհագրական առանձնահատկություններով: Հոդվածում կատարվել է ՀՀ սահմանամերձ, լեռնային և բարձր լեռնային տարածքների տարաբնակեցման հենքի ձևավորման պատմաաշխարհագրական վերլուծություն: